verhaal

Wat Huis Billiet zo speciaal maakt

Huis Billiet is sinds 1995 een beschermd monument.

Huib Hoste bouwt deze woning met diamantslijperij in de jaren 1920. Deze gerenommeerde Brugse architect past voor zijn ontwerp de principes van De Stijl toe.
Huis Billiet is één van de eerste woningen waar Hoste speelt met volumes en de kleuren geel, rood en zwart. Dit geeft het huis een kubistisch karakter. De architect maakt gebruik van beton, een nieuw materiaal voor die tijd. Bovendien zorgt hij voor een totaalconcept. Zo krijgt het interieur een gedurfd kleurenspel. 

Volgens traditie vernoemen we een beschermd monument naar de eerste bouwheer. Jules Billiet gaf in de jaren 20 opdracht om dit huis te bouwen. Zo kreeg het de naam Huis Billiet.

Huis Billiet in
Foto's

 
Bekijk alle foto's van Huis billiet:

| | |  recente foto's
| | |  foto's uit de oude doos

Architect Huib Hoste in
TV-documentaire

VRT bezoekt privéwoningen van onze belangrijkste modernistische architecten. Dit resulteert in een fantastische reeks waarbij architect Huib Hoste de spits afbijt.

Huis Billiet in
Blog

In de blog van Huis Billiet kan je onder meer lezen welke impact de modernistische architectuur, De Stijl, architect Huib Hoste ... hebben gehad op Huis Billiet. 

Huis Billiet in
Podcast

Deze is de eerste podcast in de reeks 'Als de muren konden spreken' van de Provincie West-Vlaanderen. De reeks voert je mee in de wereld van oude woonhuizen met een ziel.
Wim Chielens maakte de podcast heel leuk en entertainend om naar te luisteren.

Huis Billiet in
Tedens Wonen

In Tendens Wonen op Focus-WTV  vertelt Dries over Huis Billiet. De woning was vroeger onderdeel van een diamantfabriek en dus besloten we om de oude woning tot in de puntjes in oorspronkelijke staat te restaureren. Van de oude diamantfabriek maakten we een ruime en lichte loft met alle comfort van een hedendaagse woning.

Huis Billiet in
TVPlus

Sasha Rosen van TVPlus toont inspirerende woningen en verrassende interieurs. In Huis Billiet laat ze zien hoe we de woning stap voor stap in haar oude glorie herstellen. Zo schilderden we de leefruimte helemaal opnieuw in de oorspronkelijke kleuren. Heel uniek!

Huis Billiet in
Filmpje NAV

Dertien12 meets Huib Hoste
Ontdek het belang van Huib Hoste en Huis Billiet, de toegepaste technieken voor betonherstel en het volledige renovatieproces.
Deze film is een productie van Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV) i. s.m. FEBELCEM.