huisverwelkomers

Welkom bij B&B Huis Billiet

In onze architecturale parel verwelkomen we gasten sinds december 2022. Bij aankomst zorgen we ervoor dat je je meteen thuis voelt. Een warm welkom en nuttige informatie staan voor je klaar. Vanaf het allereerste moment dat je bij ons binnenstapt, zetten we ons in om je een onvergetelijk verblijf te bezorgen. Wij wonen zelf in de aangrenzende loft, waardoor je tijdens je verblijf gemakkelijk bij ons terecht kunt met vragen.


Brugse locals in hart en ziel

Als rasechte Bruggeling kennen we de stad als onze broekzak. We wonen hier graag en wijzen je voor je bezoek aan Brugge graag de weg naar verborgen schatten, boeiende activiteiten, niet te missen bezienswaardigheden en sfeervolle eet- en drinkadresjes. We vinden het ook fijn om onze passie voor de rijke Brugse geschiedenis en boeiende architectuur te delen met jou.


Passie voor Modernisme in Brugge

Wij waarderen de pracht van Brugse gebouwen en koesteren de architectonische schoonheid van oude huizen. Vooral onze passie voor modernistische architectuur in de stad zal je duidelijk merken. Toen we Huis Billiet in 2016 ontdekten, waren we direct verkocht. Architect Huib Hoste bouwde  in de jaren 1920 deze modernistische woning met vroegere diamantslijperij. Stad Brugge beschermde deze in 1995. Hoewel het huis weinig grote structurele ingrepen heeft ondergaan, bevond het zich in verwaarloosde staat bij aankoop. We herstelden zorgvuldig de architectuurhistorische en sociaal-culturele waarde, met als resultaat de prachtige gevelkleuren die weer tot hun recht komen. Binnen valt de woonkamer op met zijn geometrische kleurvlakken en we vonden de meubels terug die de architect ontwierp voor deze kamer.


Grandeur van Huis Billiet delen

We zouden het zonde vinden om de pracht en praal van Huis Billiet achter gesloten deuren te houden. We willen deze diamant graag delen. Soms kan je Huis Billiet bewonderen tijdens open dagen, maar onze gastenkamers bieden ook de ideale gelegenheid om een bezoek aan Brugge te combineren met een overnachting in een beschermd monument. Niet alleen geniet je van een comfortabele kamer, maar ook van een unieke ervaring in modernistische geschiedenis.


Jessie Priem en Dries Van Den Broucke